Monday, January 15, 2007

ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ. ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ...



Huan ying...Ni hao...Ni hao ma? Καλά, μη φανταστείς ότι είμαι και η γυναίκα του Mao, αλλά τα ψιλοκαταφέρνω. Με τα chopsticks εξακολουθώ ν' αντιμετωπίζω ένα μικρό προβληματάκι, το οποίο εντοπίζεται κυρίως στην έλλειψη συντονισμού κινήσεων (τα υπόλοιπα αναλύονται σύμφωνα με τις αρχές της κβαντικής).
Έγιναν κάποια σχόλια μέσα στο blog και πολλά off the records στα οποία θα προσπαθήσω να δώσω απαντήσεις και να διευκρινήσω κάποια πράγματα.
Ναι, το ξέρω ότι η γαλλική δεν είναι πλέον αρκετά δημοφιλής γλώσσα και αισθάνεστε λίγο χαμένοι στη μετάφραση. Τα σχετικά links όμως παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Άλλωστε, αυτή είναι η γλώσσα στην οποία έγραψαν ο Μαλλαρμέ, ο Ρεμπώ, ο Ελυάρ, ο Βαλερύ, οι διεθνείς καταστασιακοί με τον Γκυ Ντεμπόρ και Ραούλ Βανεγκέμ. Αναγνωρίζοντας τη δικαιολογημένη αυτή αδυναμία, είμαι πρόθυμη να δουλέψουμε μαζί όποιο κείμενο παρουσιάζει για σας μεταφραστικό ενδιαφέρον. Ήδη παραθέτω πιο κάτω, τον Αποχαιρετισμό του Ρεμπώ από το έργο του Μια εποχή στην κόλαση.
Τα Ιndymedia δεν παύουν ν΄αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα στο χώρο της αντι-ενημέρωσης, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχω εγώ προσωπικά με τον τρόπο παρουσίασης και την επιλογή κάποιων θεμάτων, με σχόλια των συμμετεχόντων κ.τ.λ
Είναι ένας ήδη πολύ γνωστός δικτυακός χώρος για να τον βάλω στα links - τα οποία σημειωτέον δεν έχουν την έννοια ντιρεκτίβας, άλλωστε απευθύνομαι σε άτομα που ποτέ δεν λειτούργησαν μέσα σε τέτοιες λογικές. Ναι, είναι αλήθεια Alex ότι το να παρακολουθείς σ' ένα site ατελείωτες θεωρητικές συζητήσεις του τύπου αν ο Καστοριάδης ή ο Στίνας είναι θεωρητικοί του τάδε ή του άλλου πολιτικού ρεύματος και γιατί έγραψαν αυτό ή εκείνο είναι λίγο κουραστικό πια. Τα έχω ακούσει σε συνελεύσεις, τα έχω διαβάσει, έχω αρχίσει να βαριέμαι όλες αυτές τις label theories. Η επάνασταση της καθημερινής ζωής είναι αυτό που ενδιαφέρει πλέον. Κι αν δεν είναι κάποιος σε θέση να αλλάξει τη ζωή του, τον εαυτό του και να θέσει τους δικούς του όρους στο σύντομο παιχνίδι της ζωής, πώς μπορεί να ελπίζει ότι θα αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων αγνώστων ανθρώπων προς το καλύτερο;
Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω να γράφουν και ακούω να σχολιάζουν άτομα που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το διαδίκτυο. Στα links υπήρχε η πρόθεση να προστεθούν και αυτά του Άσιμου και άλλα πολλά, σ' εκείνη τη χρονική όμως στιγμή είτε παρουσίαζαν κάποιο τεχνικό πρόβλημα είτε ήταν υπό αναδιάρθρωση ή κατασκευή. Προσεχώς λοιπόν... Μια παρέα χαοτικών μου ζήτησε κάτι από το βιβλίο του Ν.Spinrand (πολύ αγαπημένο). Σκοπεύω να παραθέσω αρκετά αποσπάσματα από τους Πράκτορες του Χάους.

Και μην ξεχνάτε...all we want is everything and now!

Καλώς ορίσατε.

4 comments:

Anonymous said...

SYMFONO MAZI SOY. KALH EYKAIRIA NA KSESKONISO TA GALLIKA APO LEONTIO. DEN THA SXOLIASO THN EPIKAIROTHTA GIATI THA TRELATHOUME ME TIS ANOHSIES POU AKOUME APO TA MEDIA. MHN KSEXNAME. SHMERA H MERA TOY MARTIN LUTHER KING. NA PROSEXETE KAI NA EXETE ENA OMORFO BRADY OLOI.
'THE AUTHORITY KILLED THE CAT'

Anonymous said...

-Δημοσθένης- Δεν θα σταματήσει επιτέλους αυτή η ρουκετολογία? ΕΛΕΟΣ! Διάλεξες πολύ ωραίο κείμενο από Εποχή στην κόλαση, αν και προτιμώ τις Εκλάμψεις. Ανέβασε και Μπουκόφσκι. Άντε φιλιά..

Anonymous said...

-Δημοσθένης- Αντε, ακόμα να γράψεις? Περιμένουμε.. Εχεις χαιρετισμούς από juan και beatriz. Θα έρθουνε μάλλον το Μάρτιο.

F said...

Αγαπητή Agent Of Chaos όταν σας γνώρισα ετοιμάζατε την επανάσταση και τώρα, τρεις και κάτι μήνες μετά, την επανάσταση πάλι ετοιμάζετε. Τα όπλα σας όμως έχουν αλλάξει: πονούν περισσότερο.

Να έχετε όμορφες μέρες, κόκκινες μέρες, όμορφες μέρες.